Stop Motion film

Kom godt i gang

Stop motion med Stop Motion Studio er indtænkt som et kreativt værktøj i flere forløb i ‘Hr. Skæg i Indonesien – smilets land’.

Værktøjet inddrages flere steder, og kan med fordel anvendes i eleverne fortællinger.

Der findes her på siden links til en række udførlige videoguides, der guider dig gennem forberedelsen og arbejdet med materialet.

Stop motion filmteknikken er en sjov og kreativ måde at fortælle historier. Stop Motion Studio er et populært og intuitivt værktøj til produktion af stop motion film.

Programmet er let at gå til, og kan anvendes på mange forskellige niveauer. Det findes til både iPad og til telefon. Det kan ligeledes anvendes på nyere ChromeBooks..

Stop Motion Studio er en del af Skoletube. Skoler, der har adgang til Skoletube, kan tilgå programmerne med deres UNI-login. Skoler der ikke har adgang til Skoletube, tilbydes gratis adgang i forbindelse med arbejdet med materialet om Hr. Skæg i Indonesien.

Se vejledningerne og kom godt i gang med arbejdet med Stop Motion Studio.

leg med Stop motion

Hr. Skægs nye tøj 

Forløbet er en del af opgaverne til siderne 14-15 om Hr. Skægs nye tøj.

Eleverne skal designe et sæt nyt tøj til Hr. Skæg. Skabelonen er lavet som et Hr. Skæg samlesæt der samles og bliver hovedpersonen i en kreativ fortælling i Stop Motion Studio.

Der lægges op til at eleverne arbejder kreativt med tegning og lyd i deres fortællinger.

Tryllestaven

Forløbet er en del af opgaverne på side 47 om Tryllestaven.

Eleverne skal lave små magiske film med stop motion teknikken. Der lægges op til et kreativt samarbejde mellem eleverne, når de fortæller om deres ønsker og drømme i fortællingerne i Stop Motion Studio.

vejledninger Stop Motion Studio

Vejledninger til Stop Motion Studio er udarbejdet af Skoletube. På Skoletubeguide findes der vejledning til alle funktionerne i Stop Motion Studio.

Vejledningerne herunder viser dig hvordan du og eleverne kommer i gang med arbejdet med stop motion i værktøjet Stop Motion Studio på Skoletube.