Før I begynder

 

Opgaver og resourcer

 

Materialet ‘Hr. Skæg i Indonesien – smilets land’ tilbyder en række forskellige ressourcer til arbejdet.

Til hvert kapitel i elevbogen, findes der en række opgaver her på hjemmesiden Skæg i Skolen. Opgaverne varierer i form og omfatter blandt andet digitale opgaver, opgaver til print og lege.

Lærervejledningen til de enkelte sider, findes via link på topbilledet på hver side.

Alle billederne fra Hr. Skægs rejse til Indonesien, kan frit anvendes i forbindelse med arbejdet med materialet. Billederne er tilgængelige på de enkelte opgavesider og kan ligeledes findes samlet i en kanal på Skoletube.

Elevernes fortællinger

 

‘Hr. Skæg i Indonesien – Smilets land’ lægger op til et arbejde, hvor eleverne er målrettede og kreative producenter. Forløbene inddrager it og digitale medier og sætter rammerne om et arbejde, hvor eleverne skal skrive, læse, fotografere, optage og lege med de forskellige modaliteter.

I arbejdet med at skabe de kreative fortællinger, hvor tekst, billeder og lyd sammen fortæller historien, træner eleverne deres sproglige kompetencer i en meningsfuld kontekst, der motiverer dem og udfordrer deres kreative formidling. Legen er et centralt element i materialet, og der søges skabt et univers, hvor det fysiske arbejde kombineres med det digitale, og de smelter sammen til ét.

De digitale værktøjer er udvalgt og anvendes, så eleverne kan inddrage såvel den mundtlige som den skriftlige formidling i arbejdet. Der arbejdes med at udvikle elevernes kendskab til Børnekonventionen med udgangspunkt i de oplevelser Hr. Skæg har på sin rejse til Indonesien.

Skoletube og Hr. skæg

 

I arbejdet med ‘Hr. Skæg i Indonesien’ anvendes tre værktøjer, der er en del af Skoletube. Værktøjerne er udvalgt på baggrund af deres kreative muligheder samt deres måde at understøtte elevernes arbejde med digitale fortællinger. Alle værktøjer er dokumenteret med videovejledninger, der gør det let at komme i gang med arbejdet.

Skoler, der har adgang til Skoletube, kan tilgå programmerne med deres UNI-login.

Skoler, der ikke har adgang til Skoletube, tilbydes gratis adgang i forbindelse med arbejdet med materialet om Hr. Skæg i Indonesien.

Notér venligst Hr. Skæg i Indonesien i kommentarfeltet eller kontakt Skoletube på 2714 2687

Ressourcekanaler

Alle billeder fra ‘Hr. Skæg i Indonesien – smilets land’ kan frit anvendes i det digitale arbejde og til print.

Vi har samlet alle billederne i en ressourcekanal på Skoletube. Tilmeld dig kanalen via linket herunder. Herefter vil du kunne importere billeder direkte fra kanalen til din bog i Book Creator på computeren eller hente dem til kamerarullen på din iPad.

Digitale bøger

 

Med værktøjet Book Creator skal eleverne skabe kreative digitale bøger.

Book Creator er et værktøj, der kombinerer anvendelsen af billeder, lyd, tekst og video, og det er et af de mest populære digitale værktøjer til formidling. Book Creator anvendes i mange skoler i Danmark, og programmet er let at gå til og kan anvendes på mange forskellige niveauer. Det findes til både iPad og i Chrome browseren på en computer.

Stop motion

 

Med stop motion i værktøjet Film-X får eleverne et kreativt værktøj, der kan gøre legetøjet levende og få magiske ting til at ske på en helt almindelig skoledag.

Værktøjet er udviklet af Det Danske Filminstitut og rummer en række muligheder for at arbejde med forskellige filmteknikker og samtidig anvende lydeffekter og indtale lyd.

I arbejdet med ‘Hr. Skæg i Indonesien’ inddrages stop motion i flere forskellige forløb og inddrages som en del af elevernes digitale bøger.

formidling med Video

 

I forløbet anvendes der værktøjet WeVideo til simpel videoredigering. Der lægges op til, at klassen sammen laver små videoklip, der kan inddrages i arbejdet med Børnekonventionen i fortællingerne om Hr. Skæg.

Eleverne stifter bekendtskab med værktøjet og anvender simple klippeteknikker i arbejdet med temaerne i WeVideo. WeVideo er en del af Skoletube, og eleverne har der adgang til programmet med deres UNI-Login. Læs meget mere om arbejdet med WeVideo og bliv klædt på til at lade eleverne skabe deres fortællinger.