Film-X Animation

Kom godt i gang

Stop motion med Film-X Animation er indtænkt som et kreativt værktøj i flere forløb i ‘Hr. Skæg i Indonesien – smilets land’.

Værktøjet inddrages flere steder, og kan med fordel anvendes i eleverne fortællinger.

Der findes her på siden links til en række udførlige videoguides, der guider dig gennem forberedelsen og arbejdet med materialet.

Stop motion filmteknikken er en sjov og kreativ måde at fortælle historier. Film-X er et populært og intuitivt værktøj til produktion af stop motion film.

Film-X er udviklet at Det Danske Filminstitut.

Programmet er let at gå til, og kan anvendes på mange forskellige niveauer. Det findes til både iPad og til computer.

Film-X er en del af Skoletube. Skoler, der har adgang til Skoletube, kan tilgå programmerne med deres UNI-login. Skoler der ikke har adgang til Skoletube, tilbydes gratis adgang i forbindelse med arbejdet med materialet om Hr. Skæg i Indonesien.

Se vejledningerne og kom godt i gang med arbejdet med Film-X.

leg med Stop motion

Hr. Skægs nye tøj

Forløbet er en del af opgaverne til siderne 14-15 om Hr. Skægs nye tøj.

Eleverne skal designe et sæt nyt tøj til Hr. Skæg. Skabelonen er lavet som et Hr. Skæg samlesæt der samles og bliver hovedpersonen i en kreativ fortælling i Film-X

Der lægges op til at eleverne arbejder kreativt med tegning og lyd i deres fortællinger.

Tryllestaven

Forløbet er en del af opgaverne på side 47 om Tryllestaven.

Eleverne skal lave små magiske film med stop motion teknikken. Der lægges op til et kreativt samarbejde mellem eleverne, når de fortæller om deres ønsker og drømme i fortællingerne i Film-X.

vejledninger Film-X

Vejledninger til Film-X er udarbejdet af Skoletube. På Skoletubeguide findes der vejledning til alle funktionerne i Film-X Animation.

Vejledningerne herunder viser dig hvordan du og eleverne kommer i gang med arbejdet med stop motion i værktøjet Film-X på Skoletube.